Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε αργά το Σάββατο τη συγκατάθεσή της για διορισμό μιας προσωπικότητας από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών που θα διερευνήσει την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ομιλία του στον Αστρομερίτη, στο πλαίσιο των αντικατοχικών εκδηλώσεων του Δήμου Μόρφου «Μέρες μνήμης Μόρφου», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη Γρανάδα της Ισπανίας λέγοντας πως «οφείλω να αναφέρω ότι τα όσα έχω ακούσει είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που εκδηλώνεται από την πρώτη μέρα της εκλογής μου και η δική μας προσπάθεια και ενδεχομένως το αμέσως επόμενο διάστημα να ακούσουμε και δημόσια σχετικές ανακοινώσεις από πλευράς των ΗΕ, από πλευράς του ΓΓ των ΗΕ».

Μια τέτοια εξέλιξη, ο διορισμός μιας προσωπικότητας που θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών θα είναι μια πρώτη εξέλιξη προς την ορθή κατεύθυνση που δύναται – αν επιδειχθεί η κατάλληλη πολιτική βούληση – να οδηγήσει σε γενικότερες θετικές εξελίξεις για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό, συνέχισε. Επανέλαβε ακολούθως ότι είναι «έτοιμος προς μια τέτοια κατεύθυνση».

Ανέφερε ακόμη ότι αργά ψες το απόγευμα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για διορισμό μιας προσωπικότητας από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών που θα διερευνήσει την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.

Αναφέρθηκε εξάλλου και στα γεγονότα που εκτυλίσσονται από το πρωί του Σαββάτου στο γειτονικό Ισραήλ, τα οποία όπως είπε, μας θυμίζουν ότι «δεν υπάρχουν παγωμένες διενέξεις, δεν υπάρχουν παγωμένες κρίσεις».

Βλέπουμε  με τον πιο τραγικό τρόπο τα όσα εκτυλίσσονται στο γειτονικό Ισραήλ, συνέχισε και εξέφρασε «την αμέριστη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη φίλη χώρα του Ισραήλ ευελπιστώντας ότι σύντομα θα αναληφθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να σταματήσουν όλα αυτά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας».

ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΠΤΔ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΕΕ ΚΑΙ ΗΠΑ

Προ των ευθυνών τους απέναντι στην Άγκυρα έθεσε τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ...

ΛΗΞΑΝ… ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ

Ερωτηθείς χθες βράδυ για το θέμα με τη παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας  ο...

ΑΝΤΙ ΚΕΠ ΣΤΑ ΛΑΤΣΙΑ…ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΤΑΜΙΡΑ

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Λατσιών κ. Πιττάρα και γενικά των δημοτών, προκάλεσε η...