Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004… ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Το όνομα του Αλέξη Μαυρομιχάλη εμφανίστηκε στον χάρτη του οργανωμένου εγκλήματος το 2000, όταν στους Άγιους Ομολογητές στις 27 Δεκεμβρίου, είχαν δολοφονηθεί ο Άντρος Αιμιλίου και ο Χρίστος Τζιακουρής, ενώ έβγαιναν από σωματείο που λειτουργούσε ως χαρτοπαικτική λέσχη. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί το Αλεξούι, χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί ότι ήταν αυτός που διέπραξε το έγκλημα.

Έκτοτε, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, πρωταγωνιστούσε σε πολλές υποθέσεις που αφορούσαν τον πόλεμο ομάδων που έλεγχαν τη νύχτα (και όχι μόνο) της Κύπρου. Η εμπλοκή του σε αυτές τις ομάδες τον κατέστησαν στόχο δολοφονικών επιθέσεων, με τελευταία τη χθεσινή που ήταν και μοιραία. Μεταξύ των σχεδίων δολοφονίας και των προσπαθειών που έγιναν να τον βγάλουν από τη μέση, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, αντιμετώπιζε συλλήψεις, φυλακίσεις και ανακρίσεις για σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και δολοφονίες.

Τρεις απόπειρες

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, περισσότερο γνωστός ως Αλεξούι, βρέθηκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο εκτελεστών το 2004. Τότε δύο πληρωμένοι εκτελεστές, από την Ελλάδα είχαν αναλάβει να τον βγάλουν από τη μέση με οδηγίες που τους είχαν δοθεί από γνωστό πρόσωπο του οργανωμένου εγκλήματος. Η απόπειρα πήγε στραβά καθώς το όπλο του ενός μπλέχτηκε στο σακάκι του και ενώ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον Μαυρομιχάλη δεν μπόρεσε να τον πυροβολήσει. Οι ίδιοι εκτελεστές επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν την επόμενη ημέρα, αλλά είχαν γίνει αντιληπτοί και συνελήφθησαν, αποκαλύπτοντας τον ηθικό αυτουργό.

Το 2008 έγινε νέα απόπειρα στους Άγιους Ομολογητές στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης έβγαινε από το σωματείο Διγενής Μόρφου, μαζί με φίλους του και δέχθηκε επίθεση από εκτελεστή που είχε ταμπουρωθεί απέναντι από το σωματείο πίσω από περιτοίχισμα. Ο Μαυρομιχάλης τραυματίστηκε στο πόδι χωρίς να κινδυνέψει η ζωή του.

Τον Φεβρουάριο του 2015 οι αντίπαλοι του Μαυρομιχάλη ήθελαν με κάθε τρόπο να τελειώνουν μαζί του αδιαφορώντας για τις «παράπλευρες» απώλειες. Χτύπησαν με αντιαρματικό βλήμα σκοτώνοντας τον 27χρονο φρουρό του Μαυρομιχάλη, ον 27χρονο Στέφανο Παπαδόπουλο. Ο Μαυρομιχάλης είχε εισέλθει στο σπίτι του λίγα λεπτά νωρίτερα μαζί με τον 3χρονο τότε γιο του.

Υπήρξαν και πολλές ακόμη περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Μαυρομιχάλης έγινε στόχος, χωρίς όμως να διενεργηθούν οι επιθέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν η υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που είχαν εντολή να τον δολοφονήσουν όπως και του Κυπρίου της Αγγλίας που σκοτώθηκε σε ατύχημα στη Λεμεσό, και αποκαλύφθηκε ότι ήταν πληρωμένος εκτελεστής και μεταξύ των συμβολαίων που είχε αναλάβει ήταν και ο φόνος του Μαυρομιχάλη.

ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ 21ΧΡΟΝΟΣ

Η αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα ακόμα ένα άτομο, σε σχέση με την δολοφονία του...

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ

Πέρασαν πέντε και τέσσερις ημέρες αντιστοίχως, από τις δολοφονίες του Θανάση Καλογερόπουλου, στη Λεμεσό...

ΠΟΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΟΥΣ, ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ;

Η Αστυνομία, έδωσε χθες στη δημοσιότητα, φωτογραφίες με δύο άτομα. τα οποία επιβαίνουν σε...