Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ BOO BAG ΤΗΣ GANNI ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΕΡΜΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Στο Φεστιβάλ Design του Λονδίνου, η εταιρεία βιοτεχνολογίας Modern Synthesis με έδρα το Λονδίνο αποκάλυψε το επανασχεδιασμένο design της γνωστής τσάντας Bou της δανέζικης φίρμας GANNI, κατασκευασμένη με βακτηριακή νανοκυτταρίνη. Ενώ η αρχική τσάντα Bou κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένο δέρμα ζώων, η νέα σχεδίαση που αποκαλύφθηκε, η οποία δεν περιέχει πλαστικά ή πετροχημικά, αποτελεί ένα κατόρθωμα όχι μόνο καινοτομίας υλικών, αλλά και μια αντιπροσώπευση της δέσμευσης της δανέζικης εταιρείας να εξαλείψει το παρθένο δέρμα από τα προϊόντα της έως το 2030.
«Η συνεργασία με την GANNI για την Bou Bag μας επέτρεψε να αναδείξουμε τη βιωσιμότητα των υλικών με βάση τη βακτηριακή κυτταρίνη σε πραγματικές εφαρμογές», δήλωσε η Jen Keane, Διευθύνων Σύμβουλος της Modern Synthesis.

Πως κατασκευάστηκε
Η τσάντα κατασκευάστηκε καλλιεργώντας νανοκυτταρίνη – μια ίνα που παράγεται από ορισμένα βακτήρια – πάνω από ένα πλαίσιο νημάτων. Το αποτέλεσμα είναι ένα ύφασμα που αν και μοιάζει με δέρμα αγελάδας, εντούτοις θα μπορούσε να δημιουργήσει έως και 65 φορές λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το πραγματικό δέρμα, ισχυρίζεται η Modern Synthesis.
Το σημαντικό είναι ότι το υλικό δεν βασίζεται σε καμία πλαστική επίστρωση για ανθεκτικότητα. Ωστόσο, η τσάντα εξακολουθεί να έχει επένδυση που περιέχει πλαστικές μικροΐνες. Η εταιρεία συνεργάζεται τώρα με την Ganni για να βρει εναλλακτικές λύσεις για την πλαστική επένδυση από μικροΐνες που χρησιμοποιείται στο σχέδιο, με στόχο τη δημιουργία μιας 100% έκδοσης της Bou Bag με βάση την κυτταρίνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τσάντα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Material Matters στο Φεστιβάλ Design του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Εμπορικά, η τσάντα Bou πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2025.

ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΕΝΑ ΜΙΝΙ POMBIDOU …

Το εμβληματικό κατάστημα της Camper στο Παρίσι ανακαίνισε Ισπανός σχεδιαστής δημιουργώντας μια νέα ατμόσφαιρα...