Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει παραδοσιακά: με καταιγισμό επικρίσεων κατά της ΕΕ και τον διεθνή της ρόλο λέγοντας : «…η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί να πάρει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, επιλέγει να στέλνει όπλα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ».

Προσέξτε την αντιδιαστολή:  Εμείς οι κομμουνιστές της Ευρώπης λέει, προτείνουμε στην ΕΕ, να παίρνει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες,  αλλά αυτοί στέλνουν όπλα, πράγμα που αποδεικνύει πόσο κακοί άνθρωποι είναι.

Πρόκειται για έναν θεμελιωδώς ψευδέστατο ισχυρισμό.

Η ΕΕ, είναι ο μόνος ίσως διεθνής παράγοντας που υιοθέτησε μία ολοκληρωμένη διαδικασία ειρήνευσης  αλλά και στήριξης στην Ουκρανία, τόσο για την περίοδο που διαρκεί ο πόλεμος όσο και για την περίοδο μετά τον πόλεμο.  Υιοθέτησε σχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει προσωρινή ανακωχή, ανταλλαγή αιχμαλώτων, προστασία πυρηνικών εγκαταστάσεων, επισιτιστική ασφάλεια κλπ).

Απλούστατα η Ρωσία απέρριψε από την πρώτη στιγμή το σχέδιο διότι προέβλεπε μεταξύ άλλων και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις καταληφθείσες περιοχές. Και μάλιστα όταν υιοθετήθηκε η συγκεκριμένη εισήγηση της ΕΕ, η Ρωσία αντί να αποχωρήσει, τις ενσωμάτωσε με επίσημο διάταγμα του Κρεμλίνου.  

Το μέγα παράπονο των Κομμουνιστών και των νοσταλγών της Σοβιετικής Ένωσης, δεν είναι το ότι δεν αναλαμβάνει η ΕΕ ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Είναι ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου.

Είναι επίσης ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι η ΕΕ, όντως ενισχύει με όπλα και πυρομαχικά (δυστυχώς όχι επαρκώς), την Ουκρανία, και αυτό επιτρέπει στους Ουκρανούς να συνεχίσουν να αντιστέκονται. Αυτό όμως χαλά το σχέδιο ανασύστασης της Σοβιετικής αυτοκρατορίας ως ισχυρό αντίπαλο δέος στην ΕΕ, την οποία σε διακηρύξεις τους, στοχεύουν να εξουδετερώσουν.

Διότι απλούστατα εάν σταματήσει η ΕΕ και οι ΗΠΑ να ενισχύουν την Ουκρανία, ο Πούτιν σε μερικές εβδομάδες θα μπορεί να παρελαύνει στο Κίεβο και να διορίσει έναν γκαουλάιτερ όπως ονειρεύεται ο ίδιος και οι υποστηρικτές του. Θα ανασυνταχθεί το αγαπημένο δίπολο κάθε συνεπούς κομμουνιστή και θα αποκτήσει η δύση το αντίπαλος δέος που κατέρρευσε οδυνηρά παρασύροντας το όραμα τους, και σφυρίζοντας τη λήξη της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Το δικό τους όμως όραμα είναι η δυστοπία των δημοκρατικών πολιτών η οποία συνιστά μείζονα κίνδυνο όχι μόνο για τους Ουκρανούς, αλλά και τα κράτη μέλη της ΕΕ που γειτνιάζουν άμεσα. Τις Βαλτικές χώρες, η Σουηδία, η Φινλανδία κοκ.

Αυτό το τελευταίο είναι ίσως το στοιχείο που ενοχλεί τη Μόσχα και τους υποστηρικτές της περισσότερο απ΄όλα γιατί το σχέδιο που υποστήριξε η ΕΕ προβλέπει μεταξύ άλλων «παρεμπόδιση μιας κλιμάκωσης των συγκρούσεων και την οικοδόμηση ενός μοντέλου ασφαλείας στον Ευρωατλαντικό χώρο, που να συμπεριλαμβάνει εγγυήσεις για την Ουκρανία».

Ανάλογα ψευδέστατες είναι και οι αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ, για τη Γάζα, λέγοντας πως «…συγκαλύπτει η ΕΕ,  τη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα». Αυτό βλέπουν και αντιλαμβάνονται από τη συνολική δράση της ΕΕ. 

Διερωτώμαι πραγματικά. Δεν διάβασαν ποτέ τις θέσεις της ΕΕ για το Παλαιστινιακό; Δεν είδαν τις πρωτοβουλίες για κατάπαυση πυρός; Δεν αντιλήφθηκαν ότι η ΕΕ είναι ένας από τους μεγαλύτερους αν όχι ο μεγαλύτερος εισφορέας ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους;

Δεν γνωρίζουν τη θέση της ΕΕ για τον εποικισμό και για λύση δύο  κρατών;

Είμαι βέβαιος πως τα γνωρίζουν όλα αυτά, αλλά προτιμούν να τα αποκρύπτουν και να μιλούν με συνθήματα. Διότι η ΕΕ δεν λέει μόνο αυτά: Ζητά και μία παλαιστινιακή αρχή διοίκησης απαλλαγμένη από μανιακούς δολοφόνους όπως αυτούς της Χαμάς.

Κι αν δεν τα γνωρίζουν ας ανατρέξουν στην πιο πρόσφατη και περιορισμένης εμβέλειας παρέμβαση Μπορέλ την  οποία επισυνάπτω: https://gr.euronews.com/my-europe/2024/02/19/ee-zhtoyn-amesh-anthropistikh-paysh-oloi-plhn-oyggarias.

Εάν υπάρχει όμως κάτι που είναι εξόχως αποκαλυπτικό για την υποκριτική στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα των Παλαιστινίων της Γάζας, δεν είναι αυτά που λένε. Είναι αυτά που δεν λένε. Είναι το γεγονός ότι χωρίς αιδώ, σιωπούν και δεν εκδίδουν έστω για τους τύπους μία απλή ανακοίνωση για να χαιρετίσουν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστικής φύσης προσπάθεια ανακούφισης του Παλαιστινιακού λαού, η οποία μάλιστα έχει και τη σφραγίδα της χώρας μας.

Σ.Σ. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφερόμενος στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, τη χαρακτηρίζει συναπάντημα. Και πράγματι εν μέρει είναι  και συναπάντημα. Διότι στην ελληνική γλώσσα το συναπάντημα δεν είναι η συνάντηση στο σμίξιμο όπως ενδεχομένως νομίζει ο συγγραφέας της ομιλίας. Συναπάντημα είναι η τυχαία συνάντηση, κατά κανόνα ανθρώπων που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση. Συναπάντημα  του ΑΚΕΛ, με τη Θεολόγου για παράδειγμα…

ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: ΒΕΛΤΙΩΝΕΝΟΣ, ΜΕ ΕΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Το  γενικό σχόλιο είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απολογισμό του έργου του ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...