Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η META ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ RAY-BAN

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Με την πρώτη ματιά, μοιάζουν με οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι κομψών γυαλιών. Αν όμως τα εξετάσεις προσεχτικά θα παρατηρήσεις δύο μικροσκοπικές κάμερες στο σκελετό, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο.

Τα γυαλιά, τα οποία στοιχίζουν γύρω στα 350 ευρώ (σ.σ. όχι κι άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι με την ίδια τιμή αγοράζεις άλλα γυαλιά που δεν φημίζονται για την …εξυπνάδα τους), αποτελούν το πιο πρόσφατο wearable από τη Meta, η οποία τα αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Meta Connect 2023 στα κεντρικά γραφεία της Meta στη Silicon Valley το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου.
Διαθέτουν νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν σύντομα να αναγνωρίσουν μέρη και αντικείμενα που βλέπουν οι άνθρωποι, καθώς και να μεταφράσουν οποιαδήποτε γλώσσα σε πραγματικό χρόνο.


Ενώ μπορεί να ανησυχείς ότι οι κάμερες, τα μικρόφωνα και η μπαταρία θα ισοδυναμούσαν με βαριά συσκευή, η Meta διαβεβαιώνει ότι μείωσε το βάρος του σκελετού των γυαλιών και βελτίωσε την κατανομή βάρους, καθιστώντας τα «ελαφρύτερα και πιο άνετα».

«Τα έξυπνα γυαλιά είναι το ιδανικό αντικείμενο που επιτρέπει στην AI να δει αυτό που βλέπετε και να ακούσει αυτό που ακούτε», είπε ο Mark Zuckerberg.

Τα έξυπνα γυαλιά Meta Ray-Ban δεύτερης γενιάς διαθέτουν βελτιωμένα ηχεία με εκτεταμένα μπάσα, υψηλότερη μέγιστη ένταση και βελτιωμένο ήχο. Η νέα εξαιρετικά ευρεία κάμερά τους των 12 MP επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες και να εγγράψουν βίντεο έως και 60 δευτερόλεπτα. Πιθανώς σχεδιασμένες με γνώμονα τις ιστορίες Instagram, οι φωτογραφίες λαμβάνονται αυτόματα σε κατακόρυφο προσανατολισμό.

Επιπλέον έχει ενισχυθεί το φωτάκι LED, που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν πότε κάποιος τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο ή κάνει ζωντανή ροή από τα γυαλιά.

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, οι χρήστες μπορούν να απομακρυνθούν για έως και τέσσερις ώρες κάθε φορά, πριν χρησιμοποιήσουν τη συνοδευτική θήκη για να φορτίσουν τα γυαλιά.

ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...