Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

NICOSIA OPEN UP FESTIVAL – ΕΝΑ 4ΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Κύπρο ένα φεστιβάλ ανοικτό για όλους. Ο λόγος για το Nicosia Open Up Festival, ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ τεχνών που επιδιώκει να φέρει στην επιφάνεια και να δώσει βήμα σε 70 καλλιτέχνες από διάφοες χώρες, μέσω εικαστικής έκθεσης, περφόρμανς, ανοικτής συζήτησης, διαλέξεις–περφόρμανς, βίντεοεγκαταστάσεις, σύνθετες δράσεις τέχνης, μουσική, προβολές, street party, γαστρονομικά δρώμενα και εργαστήρια.
Οι τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αρχίζουν την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023, με τα εγκαίνια της έκθεσης του Open Up στο NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] και ολοκληρώνονται την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, με τη διοργάνωση ενός μεγάλου street party.

To Nicosia Open Up Festival διοργανώνεται από το Ίδρυμα Πιερίδη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος OPEN UP σε συνεργασία με άλλους έξι μεγάλους και καταξιωμένους φορείς: Ίδρυμα Publics, Ελσίνκι (Φινλανδία), Valand Academy, Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Κέντρο New Hand Lab, Κοβίλια (Πορτογαλία), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος (Ελλάδα), Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (Ισπανία), Πανεπιστήμιο Picardie Jules Verne, Αμιένη (Γαλλία).
Στο φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε εργαστήρια, σεμινάρια και ποικίλες άλλες δράσεις που διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από όλους τους συνεργαζόμενους φορείς που συμμετείχαν στο πρότζεκτ OPEN UP κατά τη διάρκεια του τετραετούς προγράμματος (2019–2023).

Ανάδειξη ταλέντων
Στόχος του προγράμματος αλλά και του ίδιου του φεστιβάλ είναι να αναδείξει ταλαντούχους καλλιτέχνες από Κύπρο, Φινλανδία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία, οι οποίοι για διαφόρους λόγους –πολιτικούς, γεωγραφικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς– δεν είχαν τη δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους σε τοπικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Nicosia Open Up Festival αποτελεί την τελευταία και μεγάλη δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος και αντικατοπτρίζει το όραμα του προγράμματος: Πίστη στην αξία της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Φιλοδοξία του: να καταστεί ένα δρώμενο συμπερίληψης και συναντίληψης πολλών και διαφορετικών καλλιτεχνών και πρακτικών.
Κατά την τετραήμερη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν ποικίλες εκδηλώσεις σε τέσσερεις χώρους (NiMAC, Θέατρο Πόλης–ΟΠΑΠ, Gardens of the Future, και σε εξωτερικούς χώρους γύρω από το NiMAC), η είσοδος στις οποίες θα είναι δωρεάν για το κοινό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
*To Open Up συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΟΛΙΣΤ ΙΩΑΝΝΑ ΑΒΡΑΑΜ

Το βραβείο Νέου Καλλιτέχνη θα απονέμει στην Ιωάννα Αβραάμ η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων...

PASHIAS: ΜΕ …«Fresh Fish» ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Πάντα με φρέσκια προοπτική, ο εικαστικός PASHIAS επιστρέφει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, παρουσιάζοντας την...

“ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΙΤΣΚΟΚ” ΣΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ

Τι θα λέγατε στην ιδέα να μπορούσατε να "αλλάξετε" την ιστορία που εκτυλίσσεται μπροστά...