Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΤΟ «ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ

Κανείς φανατικός οπαδός των Friends (ελληνιστί Τα Φιλαράκια) δεν μπορεί να πιστέψει την είδηση με την οποία ξύπνησε την Κυριακή το πρωί… Ότι ο «Τσάντλερ Μπιγκ», ο κατά κόσμον Matthew Perry πέθανε σε ηλικία 54 ετών. Ότι πνίγηκε μέσα στο αγαπημένο του τζακούζι… μέσα στο οποίο πόζαρε πριν από εφτά μέρες στην τελευταία του ανάρτηση στο instagram… Ο Matthew Perry που αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο που δεν ένιωσε ποτέ ότι είναι αρκετά όμορφος, αρκετά ταλαντούχος, που βασανιζόταν από τις οδυνηρές αναμνήσεις των στιγμών που δεν φάνηκε αρκετά δυνατός…  

Η τελευταία του ανάρτηση στο instagram…

Η αστυνομία στο Λος Άντζελες συνεχίζει να ερευνά τον θάνατο του, αν και δεν υπάρχει υποψία για εγκληματική ενέργεια ..

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου. Ο Matthew ήταν ένας απίστευτα προικισμένος ηθοποιός και παντοτινό μέλος της οικογένειας μας», ανέφερε η Warner Bros Television Group σε δήλωση στο CNN. «Ο αντίκτυπος της κωμικής ιδιοφυΐας του έγινε αισθητή σε όλο τον κόσμο και η κληρονομιά του θα παραμείνει στις καρδιές τόσων πολλών. Αυτή είναι μια σπαρακτική μέρα και στέλνουμε την αγάπη μας στην οικογένειά του, στα αγαπημένα του πρόσωπα και σε όλους τους αφοσιωμένους θαυμαστές του».

Πάθος για το τένις

Γεννημένος στο Williamstown της Μασαχουσέτης, από πατέρα ηθοποιό και μητέρα δημοσιογράφο, ο Perry θα ζήσει την παιδική του ηλικία στην Οτάβα του Καναδά, ακολουθώντας τη μητέρα του μετά το χωρισμό των γονιών του.

Μεγαλώνοντας, ο Perry ακολούθησε το πάθος του για το τένις και έγινε κορυφαίος τενίστας στον Καναδά. Όπως ο πατέρας του, ο νεότερος Perry ανέπτυξε επίσης ενδιαφέρον για την υποκριτική αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν ήταν έφηβος για να ζήσει μαζί του.

Ο πρώτος του ρόλος ήταν στο δράμα “240-Robert” το 1979. Από εκεί ήρθαν και άλλοι ρόλοι σε παραστάσεις όπως τα “Charles in Charge”, “Silver Spoons” και “The Tracey Ullman Show”.

Στον κινηματογράφο θα εμφανιστεί πρώτη φορά όταν ήταν ακόμη στο γυμνάσιο, παίζοντας δίπλα στον Ρίβερ Φίνιξ στην ταινία του 1988 “A Night in the Life of Jimmy Reardon”. Το έτος πριν από την κυκλοφορία της ταινίας, ο Perry πρωταγωνίστησε στη κωμική σειρά «Second Chances» (αργότερα μετονομάστηκε σε «Boys Will Be Boys»), για έναν άνδρα που πεθαίνει και επιστρέφει στη γη για να καθοδηγήσει τον νεότερο εαυτό του, τον οποίο υποδύεται ο Perry.

Η σειρά απέτυχε να βρει το κοινό της, αλλά ο Perry συνέχισε να κερδίζει ρόλους σε τηλεοπτικά έργα, όπως τα “Growing Pains”, “Who’s The Boss” και “Beverly Hills, 90210”.

Στην κορυφή

Όταν όμως υποδύθηκε τον συμπαθητικό και σαρκαστικό Τσάντλερ στην κωμική σειρά «Friends» το 1994 έγινε διάσημος. Ο ιδιόρρυθμος ρόλος του χάρισε μια υποψηφιότητα για Emmy Primetime το 2002. Απολάμβανε επίσης άλλες τέσσερις υποψηφιότητες για το διάσημο βραβείο υποκριτικής τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένων δύο για τη σειρά του ως Joe Quincy στο “The West Wing”.

Στο «Friends», ο Perry πρωταγωνίστησε μαζί με τους Courteney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Jennifer Aniston και Lisa Kudrow στην κωμωδία για μια δεμένη ομάδα φίλων που ζουν στη Νέα Υόρκη…Τόσο δεμένη ήταν μάλιστα η ομάδα, τόσο στην οθόνη, όσο και στη ζωή που το επίπεδο φήμης τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μάλιστα διαπραγματεύτηκαν και από κοινού στο να γίνουν μερικοί από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς σε τηλεοπτική σειρά εκείνη την εποχή.

Το σόου βοήθησε τον Perry και στη μεγάλη οθόνη, μιας και ήρθαν ρόλοι σε ταινίες όπως “Fools Rush In” του 1997, “Almost Heroes” το 1998 και “The Whole Nine Yards” το 2000.

Ενώ το “Friends” ήταν η πιο γνωστή τηλεοπτική του σειρά, ο Perry πρωταγωνίστησε επίσης στα “Studio 60 on the Sunset Strip”, “Mr. Sunshine» και «The Odd Couple».

Τα απομνημονεύματά του

Τον Νοέμβριο του 2022, δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir».

Σε αυτό το βιβλίο ο Perry αποκάλυψε ότι η κατάχρηση οπιοειδών τον οδήγησε σε ρήξη παχέος εντέρου όταν ήταν ακόμα 49 ετών. Οι γιατροί του έδωσαν δύο τοις εκατό πιθανότητες επιβίωσης, έγραψε, και ήταν σε κώμα για δύο εβδομάδες και ακολούθησαν μήνες ακόμη στο νοσοκομείο.

Ο ηθοποιός χρειάστηκε 14 χειρουργικές επεμβάσεις για να βοηθήσει στην αποκατάσταση όλης της κοιλιακής βλάβης και παραδέχτηκε ότι είχε πάει σε κέντρο απεξάρτησης 15 φορές όλα αυτά τα χρόνια με την ελπίδα να σταματήσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

«Αυτό με το οποίο εκπλήσσομαι περισσότερο είναι η ανθεκτικότητά μου», είπε στο People πέρυσι, αναφερόμενος στο βιβλίο. «Ο τρόπος με τον οποίο μπορώ να αναπηδήσω από όλα αυτά τα βασανιστήρια. Θέλοντας να πω την ιστορία μου, παρόλο που είναι λίγο τρομακτικό να πεις όλα σου τα μυστικά σε ένα βιβλίο, δεν άφησα τίποτα απ’ έξω. Όλα είναι εκεί μέσα.”

Ο Perry ήταν ειλικρινής για τους αγώνες του με τον εθισμό, τον οποίο πάλεψε ακόμη και στο απόγειο της καριέρας του.

«Έπαιρνα 55 Vicodin την ημέρα, ζύγιζα 128 κιλά, ήμουν στο Friends που με παρακολουθούσαν 30 εκατομμύρια άνθρωποι—και γι’ αυτό δεν μπορώ να παρακολουθήσω την εκπομπή, γιατί μου ήταν βάναυσες οδυνηρές οι μνήμες», είπε ο Perry σε μια συνέντευξη στο CBC πέρυσι. «Δεν παρακολούθησα την εκπομπή, και δεν την έχω παρακολουθήσει, γιατί θα μπορούσα να πω, «Εδώ πίνω, οπιούχα, ποτό, κοκαΐνη»», είπε. «Μπορούσα να ξεχωρίσω σεζόν με την εποχή, από την εμφάνισή μου. Γι’ αυτό δεν θέλω να το δω, γιατί αυτό δεν το βλέπω».

Συντετριμμένοι φίλοι…

Ο λογαριασμός των “Friends” στο Instagram δημοσίευσε ένα εγκάρδιο αφιέρωμα στον Perry το Σάββατο το βράδυ, γράφοντας: “Είμαστε συντετριμμένοι που μαθαίνουμε τον θάνατο του Matthew Perry. Ήταν ένα αληθινό δώρο για όλους μας».

Η Maggie Wheeler, η οποία υποδυόταν την φίλη του Τσάντλερ την Τζάνις έγραψε στο λογαριασμό της στο instagram :

«Τι απώλεια». «Θα λείψεις στον κόσμο Mathew Perry», συνέχισε. «Η χαρά που έφερες σε τόσους πολλούς στη σύντομη ζωή σου θα συνεχιστεί. Νιώθω πολύ ευλογημένη από κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε».

Η Selma Blair, η οποία εμφανίστηκε επίσης στους “Friends”, αποκάλεσε την Perry “τον μεγαλύτερο φίλο της” στο Instagram της . «Όλοι μας αγαπούσαμε τον Matthew Perry, και εγώ αγαπούσα ιδιαίτερα. Κάθε μέρα. Τον αγαπούσα άνευ όρων. Και αυτός εμένα. Και έχω σπάσει… Όνειρα γλυκά…».

Τα πιο κοντινά του φιλαράκια ωστόσο – τα φιλαράκια του στη σειρά και στην καθημερινότητα- μέχρι την ώρα που γραφόταν το άρθρο – δεν θέλησαν ή μάλλον δεν μπορούσαν να εκφραστούν … Προσπαθούν ακόμα να χωνέψουν ότι “γυρίστηκε” το οδυνηρό επεισόδιο που χάσαμε το αστείο και τόσο αξιαγάπητο φιλαράκι μας.

ΑΛΛΑ NEWS-COMMENTS

ΟΙ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ… ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι εκ μέρους του ΑΚΕΛ με αφορμή τον διορισμό του...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: «Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Η ‘’Πολιτιστική Επιστημονική Ένωση Γυμναστών Κύπρου’’, με την ευκαιρία τηςκυκλοφορίας του βιβλίου του επίτιμου...

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ρατσιστές, σεξιστές, υπόδικοι και θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι μεταξύ των ομιλητών που...

ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, επέλεξε να ξεκινήσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ…

Στο Τελ Αβίβ έφθασε ο Υπουργος Εξωτερικών των ΗΠΑ για να ζητήσει "συγκεκριμένα μέτρα"...

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΡΕΠΟΥΠΛΙΚΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ-ΠΑΥΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εξέλιξη άνευ προηγουμένου στην ιστορία του αμερικανικού Κογκρέσου: ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των...

INSIDER: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΗΠΑ – ΚΥΠΡΟΥ

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό portal «Insider», δημοσιεύει μια ανάλυση, για την ενίσχυση των σχέσεων των...